Aktualno

Razkrinkajmo korupcijo v zdravstvu

zdravstvo

Ena izmed najtežjih, najbolj brezsrčnih in z vidika posledic najhujših korupcij, je korupcija v zdravstvu. Zadene naše največje bogastvo – naše zdravje, zdravje naših otrok, naših staršev, prijateljev, znancev.

Korupcija se je zajedla v vse pore zdravstvenih ustanov. Zaradi nje odstopajo ministri, saj ji niso kos. Proti njej se bojujejo sami zdravstveni delavci – zdravo jedro zdravstva, ki jim srce ne da puščati bolnikov pred zaprtimi vrati.

Več kot je prisklednikov za zdravstveni denar, manj je zdravstvenih storitev za že tako obubožani slovenski narod.

Zato se je Skupina kazenska ovadba odločila, da gre skupaj z Gibanjem za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva v boj proti korupciji in oškodovanju javnega zdravstva. Prizadevanja bo usmerila v boj za razkritje vseh oškodovanj javnega premoženja in razkrinkanje oseb, ki so za to odgovorne, da stopijo pred roko pravice.

Objavljamo tudi javno pismo Gibanja  premierki  Bratuškovi in njihovo spletno stran www.ohranimo-javno.si

Dogovarjamo se, da bi v bližnji prihodnosti  na to temo organizirali tudi skupno tiskovno konferenco.

Kolikor imate kakšne koli informacije in dokaze, pomembne za razkritje korupcije ali druge nepravilnosti v zdravstvu,  prosimo, da jih javno ali anonimno posredujete na strani SKO ali mail kazenskaovadba@gmail.com ali fax 05 3331051. 

Z informacijami in dokazi bomo ravnali tako, kot bo za vsak primer posebej  najbolje, lahko jih bomo javno objavili ali pa uporabili za sestavo kazenskih ovadb ali naznanil kaznivih dejanj in prekrškov zoper storilce.

Anonimnost vam je vedno zagotovljena! 

 

V Ljubljani, 22.3.2014

Skupina kazenska ovadba v sodelovanju z Gibanjem za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva

 

 

One comment

  1. Od odmevne preiskave naprej se v Sloveniji bistveno ni spremenilo popolnoma nic. V tej drzavi se vedno nismo sposobni analize, kaksen je sploh obseg te sistemske korupcije v zdravstvu,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*