Aktualno

VABILO NA KONCERT V RDEČE REVIRJE

Takole nam pišejo organizatorji:

Spoštovani!

Kot vidite, ne odnehamo. Ponosni na svojo zgodovino, želimo s petjem borbenih pesmi še nadalje združevati naše ljudi v nekdanjem tovarištvu in v upanju na boljši jutri.

Po uspešnem koncertu “Nosil bom rdečo zvezdo”, ki ga je Svetlana Makarovič z gosti pripravila na Kongresnem trgu v Ljubljani, 29. junija 2017, se odpravljamo na obljubljeno turnejo. Začeli jo bomo na odru Delavskega doma Trbovlje.

Vabilo na koncert

NOSIL BOM RDEČO ZVEZDO

V soboto 30. septembra 2017 ob 20.00 uri na odru Delavskega doma Trbovlje

Koncert Svetlane Makarovič s pevci:

Polona Vetrih, Višnja Fičor, Aphra Tesla, Tomaž Mihelič- Marlena, Andrej Rozman Roza, Ivan Rupnik, Miha Bezeljak, Janja Majzelj, Joži Šalej, Nino de Gleria, Jure Tori Sašo Piskar, Janez Levec

Darko Nikolovski

Primož Siter

Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič 

Kraški ovčarji in Ovce z Martino Feri in Aljošo Saksida

Delavska godba Trbovlje

Trio Vlado Poredoš

in drugi

Režija: Nika Bezeljak

Organizator: Humanitarni sklad Sapramiška in DDT

Vstopnina: 10 €, v prednaročilu 8 € (tel: 03 56 33 482)

NAJ RDEČA ZVEZDA SIJE V PRIHODNOST SVETA!

Izkupiček koncerta gre v dobrodelne namene.

 

OP: V Trbovljah bo na odru več kot 150 nastopajočih. Na koncertu bodo glasbeniki s Svetlano Makarovič na čelu predstavili del programa, ki je polnil scenarij junijskega koncerta v Ljubljani ter nekaj dodatnih točk. Več kot tri urni koncert, tudi tokrat pod taktirko režiserke Nike Bezeljak, bo, kot vidite, na oder povabil vrsto gostov iz sveta gledališča in glasbe. Barve lokalnih glasbenikov  bo na tokratnem koncertu zastopal ustanovitveni član in idejni vodja zasedbe Orlek, Vlado Poredoš. Posebno noto množičnosti odrskega dogajanja pa bo gotovo odigral nastop Delavske godbe Trbovlje.

Delavski dom Trbovlje – kultno prizorišče

»Delavski dom Trbovlje so zgradile solidarne delavske roke v času, ko sta kultura in umetnost veljali za gonili napredka!« smo bili nad prihajajočim koncertom navdušeni ustvarjalci. »Trboveljski kulturni hram je zato najbolj primerno mesto za začetek turneje »Nosil bom rdečo zvezdo!« Zgrajen na mestu, kjer so pred 73 socialisti premagali vdor fašistične Orjune, v zadnjem času pa se ponaša predvsem z uspešnim festivalom novih medijskih umetnosti Speculum Artium ter letos odprtim virtualnim rudarskim muzejem.

Za vse informacije ter rezervacijo vstopnic je ekipa ustvarjalcev na voljo na telefonski številki 041 617 410.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*