Aktualno

Razkrinkajmo prodajo AGROINDA – sedmič

ali kako se Ukrajinci in odvetniki norčujejo iz slovenskih sodnikov

11942171_738344972978233_4380605494085689566_o

Da bo že na začetku jasno – ŠE IMAMO DOBRE IN STROKOVNE SODNIKE! Ko bi jih le ne bilo vedno manj in ko bi le začeli skrbeti za svoj ugled s strokovnostjo in primernimi odzivi na njihovo blatenje in sramotenje!

Sklicevanje na neodvisnost sodstva ali na procesno pravo ni vedno pravilen odgovor javnosti!

In kako so se Ukrajinci in odvetniki ponorčevali iz goriških sodnikov?

Že objavljenih zgodb o »strateških partnerjih« AGROINDA,  Ukrajincih, ne bomo ponavljali. Lahko jih preberete na tej spletni strani.

Delavci so brez plač, sezonska proizvodnja je pod vprašajem, da o izgubi in insolventnosti brez vsakršnega zavarovanja pred vsemi vrstami tveganj, kot predpisuje zakon, ne govorimo… Torej materialni pogoji za stečaj AGROINDA so več kot očitni in obeta se še večja materialna škoda (trgatev je pred vrati), za katero bodo odgovorni vsi, ki zavlačujejo stečajni postopek.

Ukrajinci s svojimi slovenskimi odvetniki, ki nimajo  več materialnih argumentov za preprečitev stečaja in nadaljevanje plenjenja AGROINDA, pa NAPAD NA PROCES!

Najprej na ponovni obravnavi stečajnih pogojev, 4.8.2016, na Okrožnem sodišču v Novi Gorici, po vrnitvi zadeve iz Višjega sodišča, napadejo sodnico, češ da je pristranska in zahtevajo njeno izločitev. Seveda je predlog za izločitev odločujoče sodnice procesna ovira za nadaljevanje postopka.

Potem, ko jim to ne uspe, ker, seveda, razlogov ni, razen zavlačevanja postopka,  na isti obravnavi predlagajo še izločitev  predsednice sodišča in vseh sodnikov in zahtevo, da se zadeva predodeli drugemu sodišču. Kot razlog navajajo lokalno vpetost. Plehko, nestrokovno in nekorektno! Vsi  goriški sodniki so vpeti v to okolje, ker tudi živijo tu! Ne vozijo se na delo iz tujih območij ali tujih držav. In vendar znajo biti, vsaj v večini primerov,  nepristranski in neodvisni do tega okolja, odkar obstaja sodišče. Sodna praksa ne kaže ravno, da bi jim sodbe iz razloga vpetosti v okolje padale. Znajo pa se tudi sami izločiti, kadar bi bila neka konkretna vpetost res prevelika.

Le kdaj bo sodišče znalo odreagirati na takšno, navzven vidno, omalovaževanje sodišča! Tudi temu se reče norčevanje Ukrajincev in domačih odvetnikov iz slovenskega sodišča in sodnikov…

 

11891410_10205837856722755_5097992663178956708_o

 

 

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*