Aktualno

Kar ne uspe DUTB, uspe sodišču

 

 

 

Razveljavljen stečaj AGROINDA!?be3b3408ea8b0f86a849429b38a66548

 

Kdor je vsaj malo poznal razmere v Vipavskem AGROINDU ali le sledil medijem, je vedel da je podjetje dejansko zrelo za tečaj.  Delavci niso imeli rednih plač, niso imeli plačanih prispevkov, upniki so imeli neporavnane terjatve, proizvodnja je bila ustavljena in sanjalo se je o proizvodnji vodke,  prodaja je tekla na samoiniciativno organizacijo delavcev,  ukrajinsko – ciperski lastnik je bil spreten in hiter (in plačljiv) zgolj v zavarovanju svojega sveže opranega denarja z maksimalnimi hipotekami v korist svojega by pass podjetja Vipavski vinogradi d.o.o. na škodo vsega premoženja Agroinda. Da ne govorimo o tem, kaj vedo povedati  bilančne številke Agroinda.

Vse to Višjemu sodišču ni bilo dovolj. Ne zadoščajo mu realne razmere, ki vpijejo po stečaju. Črkobralci morajo v sodniški papirologiji najti natančno take besede, kot jih določa  zakon, sicer papirju nekaj manjka in je odločitev treba razveljaviti. Sodniki, ki so zaprisegli, da bodo sodili po svoji vesti in zakonu, pozabljajo na vest in “sodijo” zgolj po zakonu, ki pa vseh primerov do skrajnih podrobnosti ne more zajeti. Potem dobimo razveljavljene stečaje tam, kjer so nujni, da se čim hitreje vzpostavijo pogoji za novo letino!

Nekoč, nekje …. bo na tak način zmanjkalo davkoplačevalskega denarja tudi za plače  “domačih”  sodnikov!  Sodili nam bodo tujci……..

 

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*