Aktualno

Monthly Archives: julij 2017

Enakopravno obravnavanje argumentov in poročanje novinarjev

Ko gledam predvsem na naši nacionalni televiziji različne TV oddaje oz. predvsem razprave z aktualnimi družbenimi temami, sem velikokrat v veliki zadregi. Ne toliko zaradi razpravljalcev, ki imajo diametralno nasprotna stališča in nekateri resne argumente, mnenja in pomisleke ter predloge, druga t. i. nasprotna stran pa zagovarja vsebine, ki očitno »ne držijo vode« kot radi rečemo. Ni moteče, če so ... Read More »

Demokracija in volitve

O demokraciji in posledično o volitvah ima verjetno vsakdo od nas drugačno mišljenje in stališča, čeprav so, ali vsaj naj bi bila pravila igre jasna in določena. Verjamem, da so volitve lakmusov papir demokracije in da se volitev malo bojijo, ali pa imajo vsaj nekaj treme trenutno sicer nepogrešljivi in tudi pogrešljivi oblastniki. Njihov ego, torej visokoleteče mišljenje, ki ga ... Read More »

ŽIVLJENJE TEČE DALJE

Kdo je nosil rdečo zvezdo in za koga   Množica je ploskala in pela. Vse je bilo tako, kot mora biti na koncertu, dostojanstveno, kulturno. Prepevalo se je sede in, če je bilo treba, tudi stoje, pod simbolom peterokrake rdeče zvezde, tiste partizanske, s katero so borci za svobodo osvobajali in umirali. Prav to petokrako zvezdo na titovkah Prve proletarske ... Read More »

DRŽAVA NI ZEMLJEPISNI POJEM

Je Bella ciao pesem z nasilno vsebino? Bella ciao je pesem z nasilno vsebino, tako kot tudi Vstala Primorska in druge, ki jih poje Tržaški pevski zbor Pinka Tomažiča in podobni ostanki jugokomunizma, titoizma, antifašizma, partizanstva, so napisali predlagatelji zahteve za prepoved koncerta Nosil bom rdečo zvezdo. Društvo iz Kočevske reke, ki nosi ime Moris (brez priimka). Ni jim uspelo! ... Read More »