Aktualno

Monthly Archives: maj 2017

Thompsona v Maribor ne bo!

Koncert hrvaškega pevca Thompsona v soboto 20. maja 2017 v Mariboru odpovedan   Ko smo 13.maja javno objavili in poslali na Ministrstvo za notranje zadeve zahtevo za prepoved  Thompsonovega koncerta, smo zgolj upali, da nam morda le uspe. Naša želja je bila preprečiti glasbeno prireditev, ki ne vabi publike s svojo kvaliteto in povezuje v lepoti glasbe, temveč s svojim ... Read More »

NAZNANILO KAZNIVEGA DEJANJA ZANIKANJE HOLOKAVSTA

Skupina Kazenska ovadba, Judovski kulturni center Ljubljana in še nekateri posamezniki, med njimi tudi Svetlana Makarovič, so na pristojno državno tožilstvo te dni naslovili naznanilo kaznivega dejanja zoper Bernarda Brščiča,  političnega analitika, in Igorja Gošteta, odgovornega urednika televizije  ETV, zaradi suma storitve kaznivega dejanja z javnim spodbujanjem sovraštva, nasilja in nestrpnosti po 2.  in 3. odstavku v zvezi s 1. ... Read More »

Zahteva za prepoved Koncerta hrvaškega pevca Thompsona v soboto 20. maja ob 22. uri v festivalni dvorani Lent v Mariboru

Spoštovani Slovenci z veliko začetnico: Spodnja zahteva je namenjena vam. Kdor meni, da je prav in kdor zmore, naj jo podpiše in pošlje naslovniku – elektronsko ali po navadni pošti. Vaša Skupina Kazenska ovadba     Ministrstvo za notranje zadeve Štefanova 2 1501 Ljubljana gp.mnz@gov.si   Datum: 13.5.2017   Zahteva za prepoved Koncerta hrvaškega pevca Thompsona v soboto 20. maja ... Read More »

Izjava Sveta za civilni nadzor projekta Drugi tir

Svet za civilni nadzor projekta Drugi tir Javnosti in medijem Izjava Sveta glede referenduma Vlada s strašenjem z referendumom grdo manipulira z javnostjo, odgovornost za svoje napake pri vodenju projekta ter za slabo pripravljen zakon o drugem tiru pa poskuša prevaliti na državljane, ki na te slabosti opozarjajo. Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben je včeraj glede zbiranja ... Read More »

HOLOKAVSTA NI MOČ POZABITI

  Pravijo, da je treba vse  slabo pozabiti in se spominjali le lepih stvari. Ne vem več kdo in koliko zmerljivk, udarcev, brc, zamer… sem prejela v mladih letih, spominjam pa se številnih lepih dogodkov, prijateljev, izletov, daril, presenečenj…. Ampak nikoli, nikoli ne pozabim mojih prvih srečanj s holokavstom, na mojo srečo le v knjigah:  V imenu rase, Smrt je ... Read More »