Aktualno

Monthly Archives: marec 2017

POZIV K UPORU

Tisti, ki pozivate k uporu, ker nas naša oblast, razprodaja, zadolžuje, nam jemlje osnovne človeške pravice, nas ponižuje z odobravanjem suženjskega dela, nam ukinja socialo in zmanjšuje pokojnine,  povečuje davke,  nas ograjuje z bodečo žico in obenem povečuje vojaška in policijska pooblastila, nas vedno huje kaznuje za vedno bolj nesmiselne kršitve, nas deložira… ob tem, da je  slepa za korupcijo ... Read More »

KJE V EU KONVOJU JE MESTO SLOVENIJE

ALI  AMEBE IN BROKOLI Pri prebiranju naslovov v časopisih o tem, da je Evropska komisija dovolila Petrolov prevzem Geoplina, dve podjetji, ki sta last  državljanov samostojne in suverene države Republike Slovenije,  da bo Slovenija med državami članicami EU v konvoju najhitrejših in na katerem   koncu, v zadnjih vagonih, bodo klipsali ostali evropski revčki,  da mora Slovenija Evropski uniji vrniti denar, ... Read More »

KAKO SMO GRADILI NOVO GORICO IN KAKO SMO GRADILI TEŠ 6

Zgodbi gradim pretežno na objavah medijev ter pripovedovanju akterjev. Ni moj namen iskati in opisovati kakršne koli ekonomske ali druge primerjave med tema dvema gradnjama, kajti ti dve gradnji stičnih točk, ki bi jih primerjali, skorajda nimata, seveda če odmislim dejstvo, da zasedata slovenska tla in da v njih sodelujejo Slovenci. V njuni različnosti se primerjava hočeš – nočeš vsiljuje ... Read More »