Aktualno

Monthly Archives: november 2016

PREVARANA SLOVENIJA, OPAŽENA!

  Društvo novinarjev Slovenije je te dni  podelilo nagrade čuvaj/watchdog za izstopajoče novinarske dosežke v preteklem letu. Med prejemniki je tudi naš prijatelj, novinar Matej Šurc, s svojim izjemnim delom, ki smo ga objavljali tudi na teh straneh, PREVARANA SLOVENIJA! ČESTITAMO!!! Skupina kazenska ovadba Read More »

VODA, VODA, VODA……

    Kdorkoli je ustvaril ta svet,  ga je kar najtesneje povezal z vodo. Čista, pitna voda je največje bogastvo tega sveta, brez nje ni življenja. Umazana voda je največji ubijalec na tem svetu.  Skoraj dva milijona otrok letno umre zaradi pomanjkanja čiste vode. Trgovanje z vodo pomeni življenje za tiste, ki imajo denar,  in smrt, za tiste, ki ga ... Read More »

POGUM REČI NE

  Fotografija, ki jo gledate, je danes znana po vsem svetu kot svetovni simbol poguma. »Pogum reči NE« je moto japonskega humanitarnega gibanja Senri no michi, ustanovljenega 4. februarja 2011. Zbiralo je pomoč japonskim nesrečnikom, ki jih je februarja lani zadel potres in katastrofalni tsunami, kar vse se je kulminiralo s tragedijo v Fukushimi. Pogum reči ne zlu, ki  je, ... Read More »

Javno pismo predsedniku Državnotožilskega sveta

Boris Ostruh Državnotožilski svet Trg OF 13, 1000 Ljubljana   Datum: 8.11.2016    Predlog za razrešitev predsednice Komisije za etiko in integriteto   Spoštovani predsednik Državnotožilskega sveta!   Poznate naše pismo Generalnemu državnemu tožilcu g. Zvonku Fišerju? Če ga ne poznate, naj vas seznanimo, da je to javno pismo iz naših komunikacij s tožilstvom in vam ga prilagamo. Vsekakor pa ... Read More »

Odprto pismo predsednici Komisije za državnotožilsko etiko in integriteto

spec. Mateja JADRIČ ZAJEC Komisija za etiko in integriteto Trg OF 13,  1000 Ljubljana   Datum: 8.11.2016   ZADEVA:  Odgovor predsednici Komisije za etiko in integriteto na Obvestilo z dne 26.10.2016 št. Dts 4/15-35   Spoštovana predsednica Komisije za etiko in integriteto! Na Komisijo za etiko in integriteto, ki jo vodite, smo se obrnili zaradi upanja, da jo sestavljajo ljudje, ... Read More »

KO PREDSEDNICA KOMISIJE ZA DRŽAVNOTOŽILSKO ETIKO IN INTEGRITETO DAJE PREDNOST BIROKRATSKIM FLOSKULAM PRED ETIKO IN INTEGRITETO

  V prvem pismu, ki ga je Skupina Kazenska ovadba naslovila na Generalnega državnega tožilca, je bila pod točko 2. postavljena tudi naslednja zahteva: da zahtevate obravnavo pred Komisijo za etiko in integriteto zoper Vrhovno državno tožilko svetnico  Barbaro Brezigar, zaradi kršitev II. točke Kodeksa državnotožilske etike. Kot ste lahko prebrali odgovor  Vrhovnega državnega tožilca g. Ferlinca (g. Fišer si ... Read More »