Aktualno

Monthly Archives: oktober 2016

Drugo javno pismo Generalnemu državnemu tožilcu

  Datum: 26.10.2016   ZADEVA:  odziv  na odgovor Vrhovnega državnega tožilstva ter vrhovnega državnega tožilca, mag. Andreja Ferlinca z dne  15.7.2016   Spoštovani Generalni državni tožilec, gospod prof. dr. Zvonko Fišer! Dne 26.6.2016 vam je skupina organiziranih državljanov poslala kritično pismo s petimi zahtevami. Ni se vam zdelo vredno odgovoriti. Odgovoril nam je Vrhovni državni tožilec  svetnik, mag. Andrej Ferlinc. ... Read More »

NOBELOVCI

ALI KANTAVTORJI ZA BOLJŠI SVET   Pa smo dočakali  ta 13. oktober. To je dan, na katerega je odšel stari in se rodil novi dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Odšel je Dario Fo, rodil se je Bob Dylan, kot Robert Allen Zimmerman, kantautor, protestnik, pesnik, roker. Dva leva,  ekstremno leva, vendar nikoli politično vezana, leva le po njunem odnosu do ... Read More »

NOČEMO CETE, NOČEMO TISE, NOČEMO TTIP, HOČEMO DOMAČE, ZDRAVO, NARAVNO !!!!!!!!!!!

KOPIRAJTE TO PISMO IN POŠLJITE POSLANCEM V ČIM VEČJEM ŠTEVILU! Spoštovane članice in člani Odbora za gospodarske zadeve in Odbora za zadeve EU, ne dopustite, da z našimi vodnimi viri upravljajo arbitri, ki bodo delovali v okviru sodišča ICS. Sporazum CETA bo vse veljavne koncesije za komercialno črpanje vodnih virov podvrgel sistemu reševanje sporov ICS. Slovenija zaradi tega po izteku ... Read More »

Resnica o TTIP v Državnem zboru RS

Iz revije ZARJA 4. maj 2016   Ko človek že misli, da bo evropsko politiko končno srečala pamet, tako vsaj čakamo od začetka finančne krize, se kot temna senca naše prihodnosti pojavita trgovinska sporazuma z ZDA in Kanado, TTIP in CETA, kot kronski dokaz nemoči stare celine. Čeprav sta milijone evropskih državljanov pripravila do podpisovanja peticij in protestov po velemestih, ... Read More »

Odlomek iz knjige AAA, revizija, odpis, drugačna politika

XVI. KONČNO ZGRADIMO NOVO EVROPO   Vlade evropskih držav so se odločile, da ugodijo zahtevam MDS in prebivalcem vsilijo politiko strogega varčevanja z ostrimi rezi v javne izdatke: odpuščanje v javnem sektorju, zamrznitev ali celo znižanje plač javnih uslužbencev, omejitev dostopa do nekaterih življenjsko pomembnih javnih služb in socialne zaščite, dvig upokojitvene starosti itn. Cena javnih storitev raste (prevoz, voda, ... Read More »