Aktualno

Monthly Archives: september 2016

ZLOVENIJA, MOJA DEŽELA

Dan se začenja z dobrimi novicami, novicami o popolnoma zaščitenem državljanu in o skrbi države za njegovo varnost pred sovražniki! Človek se res bolje počuti, ko vidi številke, ki kažejo, kako je poskrbljeno za njegovo varnost. Evo, nekaj podatkov in številk, ki potrjujejo modrost države in njeno skrb za nas državljane. Na spletni strani Lovske zveze Slovenije piše, da je ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 17

Matej Šurc: PREVARANA SLOVENIJA – DOMOLJUBJE, ZAPISANO Z  NIČLAMI *** Naši junaki Janez Lesjak, Avgust Cvetežar in Neven Borak so bili vrženi v vrtinec dogodkov. V odločilnih trenutkih so se različno odzvali in sprejemali nasprotujoče si odločitve. Kljub temu imajo veliko skupnega. Največ je vredno to, da nihče od treh poveljnikov ni izgubil niti enega moža. Ko je šlo zares, ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 16

Matej Šurc: PREVARANA SLOVENIJA – DOMOLJUBJE, ZAPISANO Z  NIČLAMI *** Tudi Pučnik se je včlanil v Zvezo komunistov, a le zato, da bi sistem, kot je sam dejal, rušil od znotraj. Hkrati je bil neizprosen kritik jugoslovanskega socializma. Zaradi neomajnih radikalnih stališč v šestdesetih letih je postal politični zapornik in disident. Trn v peti je bil zlasti Francetu Popitu, temu ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 15

Brane Praznik: BRANILCI DOMOVINE II – TRGOVCI S SMRTJO * * * Nakladanje Lovšinovega orožja Ničkolikokrat smo se v MORiSu zapletali v pogovore o koeficientih in plačah ter ob tem vsevprek kritizirali: državo, republiški štab, kadrovsko službo, lenuhe in postopače, takšne, ki smo jih poznali pa tudi tiste, za katere smo samo slišali. Stokali smo in javkali, da s takšno ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 14

  Barbara Furjan: V IMENU RESNICE   * * * Prikrita smrt nekoga, čeravno je šlo samo za eno človeško bitje, nam tako zelo pomembno, ne more ostati večno prikrita. Vsaka resnica pride slej ko prej na dan. In tudi ko rešiš manjše probleme, lahko začneš reševati še večje, globalnejše probleme.  Tu ne gre zgolj za Blaževo smrt, temveč za ... Read More »