Aktualno

Monthly Archives: avgust 2016

Namesto odlomka iz knjig resnice, tokrat pripoved v živo, samih akterjev in avtorjev!

Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 13

Draga Potočnjak: SKRITO POVELJE * * * Danes se Jelko Kacin spominja, da je takrat odhitel predvsem na avstrijski konzulat preverit, ali je helikopter, preden so ga sestrelili, res streljal nanj (seveda ni!), pa se je, kot pravi, ustavil še dve ulici stran na mestu nesreče. Če ne bi vedeli vsega, kar vemo, bi se nam njegova izjava zdela celo ... Read More »

Razkrinkajmo prodajo AGROINDA – sedmič

ali kako se Ukrajinci in odvetniki norčujejo iz slovenskih sodnikov Da bo že na začetku jasno – ŠE IMAMO DOBRE IN STROKOVNE SODNIKE! Ko bi jih le ne bilo vedno manj in ko bi le začeli skrbeti za svoj ugled s strokovnostjo in primernimi odzivi na njihovo blatenje in sramotenje! Sklicevanje na neodvisnost sodstva ali na procesno pravo ni vedno ... Read More »

Razkrinkajmo prodajo AGROINDA – šestič

ali kako se Ukrajinci in odvetniki norčujejo iz vipavskih vinogradnikov     Okrožno sodišče v Novi Gorici je 4. avgusta že drugič potrdilo stečaj vipavske kleti, AGROIND Vipava 1894 Vipava d.d. imenovane. Ni ga več, ne delavca, ne vinogradnika, ki bi v katerem od Ukrajincev še videl Dedka Mraza iz severa. Morda je kakšen Ukrajinec prišel k nam kot Dedek ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 12

Brane Praznik: BRANILCI DOMOVINE II – TRGOVCI S SMRTJO * * *   Katastrofa. Oficirji so bili zrevoltirani in razočarani, saj jim je prav Šele govoril, da ne bo napadanja. Na skrivaj so se pripravljali na topniški napad na Ribnico. Kapetan Vlado Guderaš je Šeleta o tem seznanil: »Šele, jaz ne bom streljal po civilih!« Šele je zatem šel k ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 11

Matej Šurc: PREVARANA SLOVENIJA – DOMOLJUBJE, ZAPISANO Z  NIČLAMI V začetku oktobra 1992 je bosansko-hercegovska vlada pripravila predlog sporazuma o prijateljstvu in sodelovanju med Slovenijo in Bosno in Hercegovino, ki med drugim predvideva popolno vojaško sodelovanje pri proizvodnji in nabavi orožja in vojaške opreme ter izmenjavo obveščevalnih informacij. Predsednik Kučan je ostal previden in sporazuma ni podpisal. Kljub temu je ... Read More »

Aforizem neznanega avtorja – sodstvo

Sodstvo driguje prag tolerance do tajkunov in njih arogance, kar občestvu splohne gre v glavo! Mar je naše edino le vodilo pravo, da lopovi lahko goljufajo to državo, saj vse je v skladu – z našo Ustavo! Read More »

Nastanek slovenskega javnega dolga

Nastanek slovenskega javnega dolga 4.Prvi povzetek Na koncu leta 2008 je znašal ves dotlej nabrani dolg sektorja država, vključno s še neodplačanim dolgom iz vse slovenske zgodovine pred osamosvojitvijo, 8,2 milijarde evrov ali 22 odstotkov BDP. V naslednjih šestih letih se je povečal (če odštejemo 3,1 milijarde še neporabljenega predfinanciranja v zadnjem letu) za 18,8 milijarde ali za 51 odstotnih ... Read More »