Aktualno

Monthly Archives: junij 2016

Odlomek iz knjig resnice št. 3

Matej Šurc in Blaž Zgaga: V IMENU DRŽAVE – ODPRODAJA – PRVA KNJIGA   Premeteno je potekalo tudi podpisovanje dokumentov o prevzemu orožja iz skladišč. Na nekaterih je namreč podpisan kar brigadir Peter Zupan, ki je na podlagi odobritve ministra kot vesten in poslušen izvrševalec nalog zahteval izdajo velikih količin orožja. Na reverze so se nato podpisali še skladiščniki posameznih ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 2

 Matej Šurc:  PREVARANA SLOVENIJA – DOMOLJUBJE, ZAPISANO Z  NIČLAMI   Marjan Strehar je umrl v nepojasnjenih okoliščinah v petek, 25.maja 2012, na gozdni makadamski cesti, ki vodi od Mucove pečine do kmetije Marolt na območju Smolnika na ruškem Pohorju. Izza ovinka je pripeljal črn avtomobil, močno pospešil in se mu začel hitro približevati. Marjan je s svojo srebrnosivo škodo octavia ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 1

Draga Potočnjak: SKRITO POVELJE   Ostali sva sami. Tihi. Nisva bili več grožnja, vsaj ne fizična. Danes bi vojaka marsikaj povprašala, takrat pa sem si zaželela le, da bi vse čim prej minilo, da se sploh ne bi zgodilo.  Tonijeva smrt je zarezala v možgane. Naslednji dan jo je predsednik Kučan s svojimi zgodovinskimi besedami, da ne bo nič več ... Read More »

JAVNO PISMO Generalnemu državnemu tožilcu – nadaljevanje

Nadaljevanje aktivnosti do njegovega odgovora     Dne 26.6.2016 je SKUPINA KAZENSKA OVADBA naslovila na Generalnega državnega tožilca, prof. dr. Zvonka Fišerja, pismo, v katerem ga je okarala, da državno tožilstvo v petindvajsetih letih samostojne države ni opravilo svoje dolžnosti, kot mu nalaga Ustava in zakon,  ker niso bila raziskana in sankcionirana  najtežja kazniva dejanja, ki so spremljala osamosvajanje države ... Read More »

IZJAVA V PODPORO DELAVCEM LUKE KOPER

Civilna fronta Vstala Primorska  – vstani Slovenija   Datum: 27.6.2016   Izjava v podporo delavcem in upravi ter sedanjim nadzornikom LUKE KOPER!   Skupina Kazenska ovadba, ki deluje že četrto leto kot civilna družba zavednih državljanov v borbi za dostojno življenje slovenskega naroda, je v  teh prazničnih dneh, kakršne smo nekoč praznovali s predčasnimi otvoritvami novih proizvodnih obratov, cestnih krakov, ... Read More »

Javno pismo Generalnemu državnemu tožilcu

Generalni državni tožilec prof. dr. Zvonko Fišer Vrhovno državno tožilstvo RS Trg OF 13,  1000 Ljubljana dtrs@dt-rs.si   Datum: 26.6.2016   Spoštovani Generalni državni tožilec, gospod prof. dr. Zvonko Fišer! Državljani, združeni v civilni iniciativi SKUPINA KAZENSKA OVADBA, ugotavljamo, da državno tožilstvo v petindvajsetih letih samostojne države ni opravilo svoje dolžnosti, kot mu je na podlagi določbe 135./1. člena Ustave ... Read More »

Mi ne bomo praznovali 25. letnico te države in na naši strani ni voščila!

OSAMOSVOJITEV DRŽAVE Največji 25-letni uspeh osamosvojene Slovenije je, da je postala Država. Osamosvojena od svojih državljanov, od delavcev, ki jim je ukradla podjetja, delovna mesta, od otrok, ki jim je ukradla vrtce in šole, od študentov, ki jim je vzela univerze, od bolnikov, ki jim je vzela bolnice in zdravljenje, od revnih in lačnih, ki jim je napovedala vojno, od ... Read More »

VSTALA PRIMORSKA

VSTALA PRIMORSKA, sonet V srcé poglejte, bratje si Primorci! Vi, ki vam vedno pravo pot kazála pogumna pesem je – Primorska vstala. Še zgled je tu, saj besni Mariborci so tudi vstali, štajerski pač norci! Kar so dosegli, žal bila je »štala«, a dobra šola (ne le slaba šala): v MB več noč’jo it’ tajkuni-škorci. Zavedni vedno ste bili Slovenci! ... Read More »

INTERPELACIJA INTERPELATORJEV

ALI ZAKAJ KOPER NE MORE POSTATI JADRANSKI HAMBURG   Že dolgo je tega, kar sem napisal, da je hujše od pisanja o Janši, biti Janša. Zato o njem ne izgubljam več besed, ker bi to bilo le ponavljanje zgodb o zarotah, ponaredkih,  lažeh,  prirejanju ter selekcioniranju dejstev in podobnih nevrednih dejanjih, kot je npr. to zadnje, ko je podal kazensko ... Read More »

BO VSTALA PRIMORSKA?

ČE NE PREJ,  ZA LUKO KOPER BO VSTALA PRIMORSKA  !!   Primorska bo vstala, gotovo bo to storila,  zato ker brez Luke Koper tudi Primorske ne bo več! Luko Koper so gradili slovenski delavci z lastnimi rokami ob petkih in svetkih in z lastnimi rokami bodo pregnali tiste, ki segajo po njej, da bi jo po ustaljenem vzorcu menjavanja uprave ... Read More »