Aktualno

Monthly Archives: maj 2016

NEKDO JE V TEMI PRECVIKAL KABLE..

ALI ŠOŠTANJSKI NED LUDD  Nekdo je v temi, v TEŠu, ki bi moral dajati toploto in svetlobo, precvikal kable in ga zavil v temo. V medijih je najbolj pogosto uporabljena beseda v zvezi s tem dogodkom  »sabotaža«. Dnevnik je 25 maja na prvi strani objavil, da so »zaposleni grožnja državni varnosti«.  To so isti zaposleni, ki so jih bivši direktorji ... Read More »

Nagovor Civilne iniciative Za SLOVEnijo za sVOboDO

Na ustavni komisiji DZ dne 25.5.2016   Danes nam je že jasno, da se svet sooča s problemom pomanjkanja pitne vode, kar dokazujejo dokumenti različnih organizacij – od nevladnih in vladnih preko finančnih pa vse do obveščevalnih služb. Če uporabim ekonomski jezik: Povpraševanje po pitni vodi bo večje od razpoložljivosti oz. porabili bomo več pitne vode, kot je bo na ... Read More »

KONCERT, KI GA NIHČE NI SLIŠAL

ČEPRAV JE BIL NAMENJEN  VSEM NAM         Poletje leta 1926 je bilo vroče. Znoj, vročina, kolone pregnancev….  Otomansko cesarstvo je razpadalo, Evropa se je pobirala od posledic prve svetovne vojne, mirovne konference so sledile ena drugi in vsaka je predstavljala novo poglavje v evropski in svetovni trgovini z ljudmi. Da, trgovina z ljudmi, prav s tistimi, ki ... Read More »

Ukrajinci v Agroindu – vse po načrtih

  Če je še kdo, ki je verjel, da bodo Ukrajinci preko davčne oaze reševali Agroind in pridelovali žlahtno vipavsko vino, je zdaj uvidel, da iz te moke ne bo kruha! Ukrajinci so imeli s to zablojeno Slovenijo le en načrt, pod katerim jim je rdečo preprogo potegnila kar DUTB s svojimi tujimi »strokovnjaki«. Načrt ukrajincev je bil POCENI KUPITI ... Read More »

LEPO JE V NAŠI DOMOVINI BITI …

LEPO JE V NAŠI DOMOVINI BITI …. (MLAD, STAR, SIT, SUH, AVT – VSTAVI PO ŽELJI!), dvojni kurje-repati sonet Preskromne so besede slavospeva: bankirji naš denar imajo radi in službe zlahka najdejo si mladi, ljubeča sloga med ljudmi kar seva! Vse, česar vlada loti se, uspeva. Tako operativna je in bistra, da kakšnega ne rabi sploh ministra – brez njega ... Read More »

VESEL IN SREČEN DAN MLADOSTI!

  Vsem mladim po srcu in letih želimo srečen in vesel Dan mladosti. Naredite si kar najlepšega, ne čakajte, da vam ga bo naredila politika! Ti že dolgo v svoji omejeni pameti mislijo le nase. Četudi spreminjajo zgodovino, nam spomina ne morejo vzeti! Spomin pa nam jasno pove, DA SE DA, ČE SE HOČE IN DA JE NEKOČ ŽIVEL NEK ... Read More »

PRVI MAJ

PRVI MAJ, sonet »Ob prvem maju sva odšla v naravo. Sprehajat’ se je dobro, a ne, dedi?« – »Sprehajamo se starci … in medvedi.« – »Kdor hodi peš, živel bo dolgo, zdravo …?« – »Kdor hodi peš, bencina manj porabi, če ne, od penzije nič ne ostane! Spet treba bo oditi v partizane …« – »Še prej na juž’no, ki ... Read More »