Aktualno

Monthly Archives: marec 2016

VOJNA JE TU

Oni niso hoteli vojne, mi smo jim jo poslali. Ker so oni imeli našo vojno, smo mi živeli v miru. Potem so oni hoteli živeti v miru in so začeli bežati pred vojno. Bežali so tja,  kjer so mislili, da jih bodo sprejeli tisti, ki so jim poslali vojno, tisti ki so zrušili in uničili njihove države, njihova mesta, njihove ... Read More »

Vipavska mračna pravljica

Razkrinkajmo prodajo AGROINDA IV Zmedeni zaradi birokratskega jezika, sklicevanja na poslovne skrivnosti in varstvo osebnih podatkov, Vipavci ne vedo, kako se v resnici odvija njihova mračna pravljica. Dajmo, povejmo jo preprosteje in brez skrivanja (z okroglimi, vendar pravimi številkami). V vipavski pravljici nastopa hudobna čarovnica, mati Zlovenija in njeni krokarji. Kdo je mati Zlovenija vemo, kdo so krokarji, ugotovite sami. ... Read More »

Kdo hoče uničiti Vipavski vinorodni okoliš

ali  razkrinkajmo prodajo AGROINDA – drugič Če je še kdo verjel, da bodo vipavski kmetje od ukrajincev, ki jim je DUTB prodala njihovo klet, dobili plačilo za grozdje letnik 2014 in 2015, se je zdaj dokončno prepričal, da se lahko za plačilo obrišejo pod nosom. Plačila ni!!! Ukrajinci pravijo, da nimajo denarja ??? Niti za plače.. Imeli pa so ga, ... Read More »

Vklopi razum – postani tajkun!

Nedolgo tega nam je, Slovenceljnom, naša ljuba vlada ponovno izkazala najvišje možno zaupanje, ko nam je podelila policijska pooblastila in nas hkrati razveselila s stimulativno nagradno igro: Vklopi razum – vzemi račun… Namreč, nekje v vročih poletnih dneh lanskega leta, ko je sonce pripekalo na njene sive celice, je pripravila takoimenovani »Špec kahla zakon«. Vrli poslanci, tedaj še z izklopljenim ... Read More »

DANES MOJA VODA IN NIKOLI VEČ!

mrtvoribje-repati sonet Ne nafta, plin in draga ne kovina ne narekujejo ljudem usode … A voda preselila bo naróde, saj glavna je prihodnosti dobrina.   Za hrbti se dogaja nam tatvina izvira vsakega, jezú, zajetja … Kar javna last bilo je tisočletja, bo vir profita in privat lastnina! Posmeh dobimo kot preveč oprezni, a kruto dejstvo marsikoga strezni: požirek tvoj ... Read More »

SVOBODA KOT DARILO?

Zakaj begunci, se sprašuje ljudstvo Evrope? Zato, ker je vojna. Kdo je okupator, kdo neti vojno? V vojni na Bližnjem in Srednjem Vzhodu, ki se je razširila na območje Iraka, Sirije in Jemena in, ki se bliža Jordaniji, so vključene ZDA, Velika Britanija, Francija, Nemčija, Turčija, Katar in Saudijska Arabija. Deklarirani cilj te koalicije je uničenje ISIL – islamskega kalifata, ... Read More »

BILI SMO V SLABI DRUŽBI

Evropa, in z njo tudi Slovenija, je ohranila svoj življenski prostor. Takšno je sporočilo tistih, ki se imajo za Evropo. V noči iz 7. na 8. marec so se v Bruslju (tudi v našem imenu), o tem dogovorili predsedniki vlad in držav, članic EU in Turčije. Splošno mnenje udeležencev nočne seje je bilo, da se Evropa približuje končni rešitvi begunske ... Read More »

ONI HODIJO…….

Oni hodijo……. od Latakije kakšnih 2500 km, od Mosula skoraj 3000 km, od Istambula 1500 km, še malo morja, skoraj toliko je do Aten. Hodijo stotisoči. … Oni plavajo…. nekaj kilometrov vožnje s trajektom stane deset evrov. Na trajekte jih ne sprejmejo. Sprejmejo jih trgovci z ljudmi, ki jih strpajo v gumijaste čolne, ki jih potopijo ali prepeljejo do katerega ... Read More »