Aktualno

Monthly Archives: februar 2016

O TTIPju MORAMO ODLOČATI VSI!

Ljubljana, 26.02.2016 Poslanska skupina Združena levica Sporočilo za javnost O TTIPju MORAMO ODLOČATI VSI! (čeprav koalicija meni drugače) Odbor za zadeve EU je na današnji seji obravnaval amandma k Deklaraciji o usmeritvah za delovanje v institucijah EU, ki smo ga predlagali v Združeni levici. Z njim smo želeli spremeniti besedilo deklaracije, da bi se v njej zavezali k drugačnim stališčem ... Read More »

VODA JE ŽIVLJENJE, VODA JE SVOBODA

              Pravijo, da človek brez hrane preživi tudi 90 dni, brez vode pa le 3 do 5 dni. Voda je del narave. Nihče od nas ni prispeval ničesar k njenemu nastanku, tu je zaradi nas, vseh živih bitij! Voda ni trgovsko blago, čeprav bi nekateri želeli trgovati z njo. Voda je naravna danost. Sprašujemo ... Read More »

Zgodba o izginotju družbene lastnine

Te dni kroži po spletu predlog za ustavno pobudo zaradi razlastitve. Predlog spodbuja  k razmišljanju  o tem, kaj se je zgodilo z družbeno lastnino in kako se je to zgodilo. Pa poglejmo kaj pripoveduje  spodnja resnična zgodba:   Zgodba o izginotju družbene lastnine    Slovenski narod ni suvereno odločal o lastninjenju družbene   lastnine kot temelja prejšnje socialistične ureditve. Odločitev o ... Read More »

IZBERI.SI

      (GOVORI ROK ROKOVNJAČ), sonet   »Res vzgojne kazni omogoča Kurnik: lahko greš v tople kraje, na Havaje, na operac’jo (če imaš to raje) … Gospod sodnik, jaz sem pripravil urnik:   za fitnes v ječi sem namenil torke, žrtvujem tud’ dopoldan ob sobotah (da ne zredim doma se ob dobrotah) in sredah (gneči da zbežim primorke) … ... Read More »

SVEČNICA (govori Miro Cmerar)

kuščarsko-repati sonet   Pogreb je bil … Šmrc, reva ni več živa. Želel sem, da mi zvesta je družica, a ona me pustila je, prasica! Joj, Etika! Naj v miru vsaj počiva!   V začetku mi prinašala je srečo: od čiste in nesporne nje lepote ljudje so zrli vame z več slepote. Njej hvala gre … In sem prižgal ji ... Read More »

Komemoracije v slovo gospej Morali

Včeraj (5.2.2016) smo se zbrali nekateri predstavniki SKO in Skojevcev, dali na kup vse prejete kazenske ovadbe zoper ministra za finance, da jih odpremimo na tožilstvo in opravili tri žalne komemoracije na treh pomembnih javnih mestih v Ljubljani v slovo gospej Morali (v državnih vrhovih), katere vzrok smrti še ni popolnoma pojasnjen ter ji zaželeli, da čimprej vstane od mrtvih. Read More »

Spoštovani obiskovalci strani KAZENSKA OVADBA!

Če se v nadalnjih dneh na tej strani ne bo nič dogajalo, potem vedite, da z vsemi možnimi sredstvi in pomočjo “stalno pripravljenih” raziskujemo kaj je storila ta vlada, da bi rešila naš denar na nedolžnih otokih in kdaj bo za pralce denarja uvedla davčne blagajne. Zaenkrat smo našli le en velik NIČ! Če kdo najde en sam čisto majhen ... Read More »