Aktualno

Monthly Archives: januar 2016

GNILOBA PREK ROBA

GNILOBA  PREK ROBA, sonet Čeprav imajo nadpovprečne plače, krepijo jih z dodatkov še obvodi! Je čudno, če za bes so strelovodi, saj hkrat’ iz folka delajo berače?   Ustrezne so vseh sort in barv metode. V zakonu ni? Pač znajdeš se drugače, da le pograbiš večji kos pogače! Strašanske so požrešnosti zablode!   Po hudih goljufijah so posegli, tem hujše ... Read More »

MINISTRICA V STALNI PRIPRAVLJENOSTI

V medijih smo zasledili tole fotografijo:     Je mogoče, da naši ministrici delamo krivico in drži, da je v stalni pripravljenosti?  Potrebno bi bilo preveriti, če ji po pravilniku pripadajo tudi zaščitna sredstva. Tule ima sicer čelado, ne vidimo pa rokavic….. Read More »

SLOVENEC SEM – NE JAMRAM

SLOVENEC SEM – NE JAMRAM (GOVORI MIRO CMERAR), sonet   »Dovolj mi je kregancije domače! Slovenec sem, pomeni, da ne jamram. Bilo lepó vam je pod srpom, hamrom, odslej, pod mano, pa bo vse drugače!   Da niste mar preveč pričakovali!? Imate vlado, ki je super bistra, in najevropskega za gnar ministra, pa kaj, če kdaj mu zdrsne – na ... Read More »

RAZKRINKAJMO PRODAJO AGROINDA II

Članek, ki nam kaj več pove o ukrajinskih kupcih AGROINDA in o naivnosti Slovencev, avtorice Žanne Korošec,  najdete na spodjem linku: http://feya-d.livejournal.com/163206.html   mi pa vam podajamo njegov hitri prevod: Slovenski mediji iščejo Ukrajince, vendar …. Včeraj sem v novicah slišala novico o prodaji obuboženega Agroind 1894. Šele v zadnjem letu so ga dali v prodajo. Kaj se je zgodilo ... Read More »

Razkrinkajmo prodajo AGROINDA

Te dni kroži po Vipavski dolini pravljica o tem, kako bodo Ukrajinci rešili vinogradnike in kako bo zacvetelo vinogradništvo in vinarstvo v tej vinorodni pokrajini. Kmetje, vinogradniki, sadjarji in mlekarji, ki so AGROIND zgradili, ga seveda ne znajo upravljati (razen Bricev) , tudi država javno priznava, da ne zna upravljati z državnim premoženjem?! No, na srečo so tu Ukrajinci z ... Read More »

Kazenska ovadba zoper ministra za finance

Pozdravljeni, zadnje dni smo priča še eni aferi Cerarjeve vlade, ki kaže na dvojna merila samorazglašenega moralnega rešitelja Zlovenije. Saj, Cerar ne jamra, on za svoje poskrbi. V Skupini kazenska ovadba smo zato pripravili kazensko ovadbo zoper finančnega ministra Mramorja, saj smo mnenja, da smo pred zakonom vsi enaki in da je takšno ravnanje nedopustno!!! V kolikor se strinjate s ... Read More »

NEUPRAVIČENI DODATKI NISO RAZLOG ZA HUJŠE SANKCIJE ??????

            (GOVORI MI-k-RO CMERAR), sonet   Moralni smo. In vlado imam obstojno! Čemu tak cirkus za ubog dodatek? Odločno branim svoje v kraji brate, tud’ sam nekoč izplačal sem si dvojno!     Obsojam jih – verbalno in pogojno! Ministru, ki ga nagradi Evropa, ne morem reč’, da javni gnar je ropal. To res ne ... Read More »

AVTORITETE SO PADLE, ovčje-repati sonet

Med birokrati – džungla neprehodna, zdravniki v grob te pošljejo z zdravili, v talárjih skrivajo se pedofili, kričé občila gesla, ta hip modna.   Kulturna scena puhla in nerodna, sodniki so od prej ugled zgubili, tam zgoraj afne guncajo debili, politiki sploh poden so od podna.             Pohlep bankirjem roke v žepe vodi, kot da ... Read More »

REVOLVER

Močvirje v revščini in laži. V krivíc goščavi nemo ždim. Mil’jon nas je. Kar ne tolaži. Kako uprem naj se in s čim?   Ko prepočasna so sodišča in car denar igrá nefer, v smrdljivem dimu pogorišča duhá mi dviga revol(t)ver(z).   Vso jezo črna cev posrka, pravični srd bo petelin, naj služi za smodnik mi črka, strelivo smrtno je ... Read More »

SKUPINA KAZENSKA OVADBA – sonet

Z lučjo ob belem dnevu smo sodnike poštene, nepodkupljene iskali, pred vrati dobre jim nasvete dali: na nas naj nehajo preskušat’ trike,   smo rekli jim, in menjajo naj »musko«. Prišel je tudi en pristaš od Janše, pomotoma, zamenjal nas za »naše«, se pa pobral (bilo ni nič z zakusko).   Zastartali protest smo v sodnem parku (oko stotero strumne ... Read More »