Aktualno

Poskrbimo za zdravo okolje

VODA, VODA, VODA……

    Kdorkoli je ustvaril ta svet,  ga je kar najtesneje povezal z vodo. Čista, pitna voda je največje bogastvo tega sveta, brez nje ni življenja. Umazana voda je največji ubijalec na tem svetu.  Skoraj dva milijona otrok letno umre zaradi pomanjkanja čiste vode. Trgovanje z vodo pomeni življenje za tiste, ki imajo denar,  in smrt, za tiste, ki ga ... Read More »

Resnica o TTIP v Državnem zboru RS

Iz revije ZARJA 4. maj 2016   Ko človek že misli, da bo evropsko politiko končno srečala pamet, tako vsaj čakamo od začetka finančne krize, se kot temna senca naše prihodnosti pojavita trgovinska sporazuma z ZDA in Kanado, TTIP in CETA, kot kronski dokaz nemoči stare celine. Čeprav sta milijone evropskih državljanov pripravila do podpisovanja peticij in protestov po velemestih, ... Read More »

JE TUDI VIOLETA BULC TRGOVSKO BLAGO?

Sporočilo evropski komisarki Violeti Bulc, tistih, ki si trgajo od ust za njeno veliko plačo in dodatke, je bilo jasno:   Ne le ulični protesti, tudi pozivi strokovne javnosti, peticije in množica pisem državljanov, niso presegle pohlepa po položaju ali denarju. Tako se zdi, kajti nenadni preobrat v izjavah in dejanjih evropske komisarke, ki so ji slovenski državljani doslej zaupali,  ... Read More »

Kopirajte in pošljite, zasujte z zahtevami komisarko Violeto Bulc, ki mora delovati v interesu ljudi!!

    violeta.bulc@ec.europa.eu   Spoštovana gospa komisarka, sodim med 3,3 milijone evropskih državljanov, ki nasprotujemo sklepanju čezatlantskih trgovinskih sporazumov v obstoječi obliki in ki nam je bila zavrnjena možnost uporabe instrumenta Evropske iniciative za demokratično participiranje. Verjamem, da ste od vseh slovenskih državljanov najbolje inforimirani o načinu in vsebini pogajanj za sporazuma TTIP in CETA. Informiranost državljanov pa je, kot ... Read More »

Nagovor Civilne iniciative Za SLOVEnijo za sVOboDO

Na ustavni komisiji DZ dne 25.5.2016   Danes nam je že jasno, da se svet sooča s problemom pomanjkanja pitne vode, kar dokazujejo dokumenti različnih organizacij – od nevladnih in vladnih preko finančnih pa vse do obveščevalnih služb. Če uporabim ekonomski jezik: Povpraševanje po pitni vodi bo večje od razpoložljivosti oz. porabili bomo več pitne vode, kot je bo na ... Read More »

Vipavska mračna pravljica

Razkrinkajmo prodajo AGROINDA IV Zmedeni zaradi birokratskega jezika, sklicevanja na poslovne skrivnosti in varstvo osebnih podatkov, Vipavci ne vedo, kako se v resnici odvija njihova mračna pravljica. Dajmo, povejmo jo preprosteje in brez skrivanja (z okroglimi, vendar pravimi številkami). V vipavski pravljici nastopa hudobna čarovnica, mati Zlovenija in njeni krokarji. Kdo je mati Zlovenija vemo, kdo so krokarji, ugotovite sami. ... Read More »

O TTIPju MORAMO ODLOČATI VSI!

Ljubljana, 26.02.2016 Poslanska skupina Združena levica Sporočilo za javnost O TTIPju MORAMO ODLOČATI VSI! (čeprav koalicija meni drugače) Odbor za zadeve EU je na današnji seji obravnaval amandma k Deklaraciji o usmeritvah za delovanje v institucijah EU, ki smo ga predlagali v Združeni levici. Z njim smo želeli spremeniti besedilo deklaracije, da bi se v njej zavezali k drugačnim stališčem ... Read More »

VODA JE ŽIVLJENJE, VODA JE SVOBODA

              Pravijo, da človek brez hrane preživi tudi 90 dni, brez vode pa le 3 do 5 dni. Voda je del narave. Nihče od nas ni prispeval ničesar k njenemu nastanku, tu je zaradi nas, vseh živih bitij! Voda ni trgovsko blago, čeprav bi nekateri želeli trgovati z njo. Voda je naravna danost. Sprašujemo ... Read More »

Ameriške ambasade širijo GSO, predsedniška družina si sama prideluje ekološko hrano na lastnem vrtu. Ni kaj, očitno zelo zaupajo “zdravi in varni hrani” v trgovinah! Read More »

AKTUALNO O GSO V SLOVENIJI

  25.5.2015 Decembra 2014 je svet ministrov Evrope v dogovoru z evropskim parlamentom sklenil, da države članice v bodoče na svojem področju lahko prepovedo posevke gensko spremenjenih rastlin (pravilneje gensko spremenjenih organizmov, saj to niso več rastline). Prepoved morajo izreči države posebej za vsako gensko spremenjeno rastlino, ki dobi v Evropi dovoljenje – in zahtevkov za odobritev je veliko.   ... Read More »