Aktualno

Osvobodimo vstajnike

ČIGAV PREDSEDNIK JE BORUT PAHOR?

Septembra  leta 2015 smo v medijih prebrali, da je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor pomilostil lastnika Sportine Bahtijarja Bajrovića, ki je na sojenju v zadevi Istrabenz priznal krivdo in dobil pogojno zaporno kazen. Za njegovo pomilostitev naj bi se odločil na podlagi pozitivnih mnenj specializiranega državnega tožilstva, okrožnega sodišča v Ljubljani ter soglasne pozitivne odločitve Komisije za pomilostitve. Da vam ... Read More »

Kriminalizacija upora – kriminalizacija življenja

Read More »

Vstajniki niso kriminalci in ne sodijo na sodišče

V Novi Gorici je potekala predstavitev vstajniške številke Časopisa za kritiko znanosti Nesimo jih vun – premisleki vstajništva. Predstavitev so organizirale skupine Svoboda vstajnikom, Sobota ob 11h in Puntarji Slovenije. Na dogodku je sodelovala tudi predstavnica SKO. Nekaj izjav sodelujočih lahko poslušate na spodnjem posnetku. Read More »

Prispevek o Kazenski ovadbi zoper neznane storilce na Radiu Študent

Na Radiu Študent so o Kazenski ovadbi zoper neznane storilce spregOVORILI predstavnika Skupine Kazenska ovadba Božo Žabjek in Ana Jug ter predsednik Društva slovenskih kriminalistov Jaka Demšar in ustavni pravnik Andraž Teršek. Error: Embedded data could not be displayed. Read More »

Ministra Viranta manifestacija domobranstva v Rovtah ni motila, vstajniki pa so zanj izjemno moteči

  Takoj za tem, ko je Krajevna skupnost Rovte javno povabila na domobransko spominsko slovesnost, na kateri naj bi zaznamovali  70 let domobranstva v Sloveniji in Rovtah (RTV Slo in Večer), je Skupina Kazenska ovadba z 205 podpisniki poslala na naslov Ministrstva za notranje zadeve RS Zahtevo za preventivno ukrepanje in prepoved praznovanja. Pravna podlaga za ukrepanje Ministrstva je dana ... Read More »

Osvobodimo vstajnike – poziv za prošnje za pomilostitev!

Skupina Kazenska ovadba  je že v mesecu septembru 2013  izdelala predlog Zakona o splošni  amnestiji vstajnikov. Poslan je bil na naslove vseh pooblaščenih predlagateljev zakonov, natančno tako kot določa parlamentarni poslovnik. Čeprav ga je lahko prebiralo vseh devetdeset poslancev, ni bilo niti enega samega poslanca, ki bi se kakorkoli odzval temu glasu naroda, kar potrjuje, da so nevredni svojega naroda ... Read More »

Zakon o amnestiji vstajnikov

Skupina Kazenska ovadba je dne 19.09.2013 v Državni zbor vložila ZAKON O AMNESTIJI VSTAJNIKOV. Besedilo zakona je na tej povezavi: ZAKON O AMNESTIJI VSTAJNIKOV Izjava za javnost Skupine Kazenska ovadba Predlog novega zakona o amnestiji vstajnikov V četrtek, dne 19. septembra 2013 je skupina pobudnikov iz skupine Kazenska ovadba v Državni zbor in na več drugih naslovov vložila Predlog novega ... Read More »