Aktualno

Aktualno

Enakopravno obravnavanje argumentov in poročanje novinarjev

Ko gledam predvsem na naši nacionalni televiziji različne TV oddaje oz. predvsem razprave z aktualnimi družbenimi temami, sem velikokrat v veliki zadregi. Ne toliko zaradi razpravljalcev, ki imajo diametralno nasprotna stališča in nekateri resne argumente, mnenja in pomisleke ter predloge, druga t. i. nasprotna stran pa zagovarja vsebine, ki očitno »ne držijo vode« kot radi rečemo. Ni moteče, če so ... Read More »

DRŽAVA NI ZEMLJEPISNI POJEM

Je Bella ciao pesem z nasilno vsebino? Bella ciao je pesem z nasilno vsebino, tako kot tudi Vstala Primorska in druge, ki jih poje Tržaški pevski zbor Pinka Tomažiča in podobni ostanki jugokomunizma, titoizma, antifašizma, partizanstva, so napisali predlagatelji zahteve za prepoved koncerta Nosil bom rdečo zvezdo. Društvo iz Kočevske reke, ki nosi ime Moris (brez priimka). Ni jim uspelo! ... Read More »

MITJA JE NAPISAL IN DOBRO JE NAPISAL!

    Ustavni sodniki so prepovedali Titovo cesto v Ljubljani. Po njihovem mnenju odlok Mestne občine Ljubljana o poimenovanju Titove ceste namreč krši načelo spoštovanja človekovega dostojanstva, ki ga določa ustava. USTAVNI SODNIKI POVEJTE, KAJ PA JE ČLOVEKOVO DOSTOJANSTVO DANES??? VRNITE SVOJA SPRIČEVALA IN DIPLOME, KI STE SI JIH PRIDOBILI V ČASU  >>totalitarnega režima<<, saj po ustavi kršite svoje  dostojanstvo. Pa ... Read More »

MALA ŠOLA HOLOKAUSTA

Ko je Hanah Arendt pisala o banalnosti zla, takrat ko je spremljala sodni proces proti Eichmanu, je s tem mislila na poslušnega uslužbenca, ki odgovorno, vestno in  strokovno izvršuje naloge, ki mu jih je naložil njegov vodja. Namreč, tako je Eichman po atentatu na Reinhardta Heydricha, avtorja »končne rešitve« judovskog vprašanja, skovanega ob berlinskem jezeru Wansee, dokončal filigransko delo zločinskega ... Read More »

Thompsona v Maribor ne bo!

Koncert hrvaškega pevca Thompsona v soboto 20. maja 2017 v Mariboru odpovedan   Ko smo 13.maja javno objavili in poslali na Ministrstvo za notranje zadeve zahtevo za prepoved  Thompsonovega koncerta, smo zgolj upali, da nam morda le uspe. Naša želja je bila preprečiti glasbeno prireditev, ki ne vabi publike s svojo kvaliteto in povezuje v lepoti glasbe, temveč s svojim ... Read More »

NAZNANILO KAZNIVEGA DEJANJA ZANIKANJE HOLOKAVSTA

Skupina Kazenska ovadba, Judovski kulturni center Ljubljana in še nekateri posamezniki, med njimi tudi Svetlana Makarovič, so na pristojno državno tožilstvo te dni naslovili naznanilo kaznivega dejanja zoper Bernarda Brščiča,  političnega analitika, in Igorja Gošteta, odgovornega urednika televizije  ETV, zaradi suma storitve kaznivega dejanja z javnim spodbujanjem sovraštva, nasilja in nestrpnosti po 2.  in 3. odstavku v zvezi s 1. ... Read More »

Zahteva za prepoved Koncerta hrvaškega pevca Thompsona v soboto 20. maja ob 22. uri v festivalni dvorani Lent v Mariboru

Spoštovani Slovenci z veliko začetnico: Spodnja zahteva je namenjena vam. Kdor meni, da je prav in kdor zmore, naj jo podpiše in pošlje naslovniku – elektronsko ali po navadni pošti. Vaša Skupina Kazenska ovadba     Ministrstvo za notranje zadeve Štefanova 2 1501 Ljubljana gp.mnz@gov.si   Datum: 13.5.2017   Zahteva za prepoved Koncerta hrvaškega pevca Thompsona v soboto 20. maja ... Read More »

Izjava Sveta za civilni nadzor projekta Drugi tir

Svet za civilni nadzor projekta Drugi tir Javnosti in medijem Izjava Sveta glede referenduma Vlada s strašenjem z referendumom grdo manipulira z javnostjo, odgovornost za svoje napake pri vodenju projekta ter za slabo pripravljen zakon o drugem tiru pa poskuša prevaliti na državljane, ki na te slabosti opozarjajo. Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben je včeraj glede zbiranja ... Read More »

HOLOKAVSTA NI MOČ POZABITI

  Pravijo, da je treba vse  slabo pozabiti in se spominjali le lepih stvari. Ne vem več kdo in koliko zmerljivk, udarcev, brc, zamer… sem prejela v mladih letih, spominjam pa se številnih lepih dogodkov, prijateljev, izletov, daril, presenečenj…. Ampak nikoli, nikoli ne pozabim mojih prvih srečanj s holokavstom, na mojo srečo le v knjigah:  V imenu rase, Smrt je ... Read More »

TEK OB ŽICI

    Prekletstvo brskanja po starih beležkah je v tem, da včasih prebereš kaj takega, kar se ti je v času pisanja  zdelo nemogoće, zdaj pa vidiš, da je postalo resnica. Tako sem v stari beležki našel zapis Sonje Lokar o dogajanjih po prvih večstrankarskih volitvah in Demosovi zmagi. Med drugim piše: »Vse razlike med tedanjo Zvezo komunistov Slovenije in ... Read More »