Aktualno

Kazenske ovadbe in odprta pisma

NAZNANILO KAZNIVEGA DEJANJA ZANIKANJE HOLOKAVSTA

Skupina Kazenska ovadba, Judovski kulturni center Ljubljana in še nekateri posamezniki, med njimi tudi Svetlana Makarovič, so na pristojno državno tožilstvo te dni naslovili naznanilo kaznivega dejanja zoper Bernarda Brščiča,  političnega analitika, in Igorja Gošteta, odgovornega urednika televizije  ETV, zaradi suma storitve kaznivega dejanja z javnim spodbujanjem sovraštva, nasilja in nestrpnosti po 2.  in 3. odstavku v zvezi s 1. ... Read More »

Javno pismo predsedniku Državnotožilskega sveta

Boris Ostruh Državnotožilski svet Trg OF 13, 1000 Ljubljana   Datum: 8.11.2016    Predlog za razrešitev predsednice Komisije za etiko in integriteto   Spoštovani predsednik Državnotožilskega sveta!   Poznate naše pismo Generalnemu državnemu tožilcu g. Zvonku Fišerju? Če ga ne poznate, naj vas seznanimo, da je to javno pismo iz naših komunikacij s tožilstvom in vam ga prilagamo. Vsekakor pa ... Read More »

Odprto pismo predsednici Komisije za državnotožilsko etiko in integriteto

spec. Mateja JADRIČ ZAJEC Komisija za etiko in integriteto Trg OF 13,  1000 Ljubljana   Datum: 8.11.2016   ZADEVA:  Odgovor predsednici Komisije za etiko in integriteto na Obvestilo z dne 26.10.2016 št. Dts 4/15-35   Spoštovana predsednica Komisije za etiko in integriteto! Na Komisijo za etiko in integriteto, ki jo vodite, smo se obrnili zaradi upanja, da jo sestavljajo ljudje, ... Read More »

KO PREDSEDNICA KOMISIJE ZA DRŽAVNOTOŽILSKO ETIKO IN INTEGRITETO DAJE PREDNOST BIROKRATSKIM FLOSKULAM PRED ETIKO IN INTEGRITETO

  V prvem pismu, ki ga je Skupina Kazenska ovadba naslovila na Generalnega državnega tožilca, je bila pod točko 2. postavljena tudi naslednja zahteva: da zahtevate obravnavo pred Komisijo za etiko in integriteto zoper Vrhovno državno tožilko svetnico  Barbaro Brezigar, zaradi kršitev II. točke Kodeksa državnotožilske etike. Kot ste lahko prebrali odgovor  Vrhovnega državnega tožilca g. Ferlinca (g. Fišer si ... Read More »

Drugo javno pismo Generalnemu državnemu tožilcu

  Datum: 26.10.2016   ZADEVA:  odziv  na odgovor Vrhovnega državnega tožilstva ter vrhovnega državnega tožilca, mag. Andreja Ferlinca z dne  15.7.2016   Spoštovani Generalni državni tožilec, gospod prof. dr. Zvonko Fišer! Dne 26.6.2016 vam je skupina organiziranih državljanov poslala kritično pismo s petimi zahtevami. Ni se vam zdelo vredno odgovoriti. Odgovoril nam je Vrhovni državni tožilec  svetnik, mag. Andrej Ferlinc. ... Read More »

Odgovor Vrhovnega tožilca mag. Andreja Ferlinca

Pisali smo Generalnemu državnemu tožilcu, prof. dr. Zvonku Fišerju, odgovor smo dobili od Vrhovnega tožilca mag. Andreja Ferlinca ??? Kakorkoli, nekaj spodbudnega je že v tem, da smo odgovor sploh dobili. Presodite sami: je bilo vredno pisati, smo dobili odgovore na vsa vprašanja in sugestije, zakaj nismo vredni odgovora Generalnega državnega tožilca, mislite, da doslej nismo vedeli, da naj bi ... Read More »

ODPRTO PISMO MATEVŽA KRIVICA POSLANCEM

Odprto pismo Matevža Krivica: Poslanci, zavrnite ta gnili kompromis o ustavnih sodnikih! “Dogovor med levico in desnico, da se zdaj izvoli en bolj levo ali liberalno in en bolj desno ali konservativno usmerjen ustavni sodnik (naslednje leto pa trije »desni« in en »levi«, da se ohrani vsaj približno nazorsko ravnovesje, kar je tako za odločanje kot še bolj za sprejemljivost ... Read More »

JAVNO PISMO Generalnemu državnemu tožilcu – nadaljevanje

Nadaljevanje aktivnosti do njegovega odgovora     Dne 26.6.2016 je SKUPINA KAZENSKA OVADBA naslovila na Generalnega državnega tožilca, prof. dr. Zvonka Fišerja, pismo, v katerem ga je okarala, da državno tožilstvo v petindvajsetih letih samostojne države ni opravilo svoje dolžnosti, kot mu nalaga Ustava in zakon,  ker niso bila raziskana in sankcionirana  najtežja kazniva dejanja, ki so spremljala osamosvajanje države ... Read More »

Javno pismo Generalnemu državnemu tožilcu

Generalni državni tožilec prof. dr. Zvonko Fišer Vrhovno državno tožilstvo RS Trg OF 13,  1000 Ljubljana dtrs@dt-rs.si   Datum: 26.6.2016   Spoštovani Generalni državni tožilec, gospod prof. dr. Zvonko Fišer! Državljani, združeni v civilni iniciativi SKUPINA KAZENSKA OVADBA, ugotavljamo, da državno tožilstvo v petindvajsetih letih samostojne države ni opravilo svoje dolžnosti, kot mu je na podlagi določbe 135./1. člena Ustave ... Read More »

Kazenska ovadba zoper ministra za finance

Pozdravljeni, zadnje dni smo priča še eni aferi Cerarjeve vlade, ki kaže na dvojna merila samorazglašenega moralnega rešitelja Zlovenije. Saj, Cerar ne jamra, on za svoje poskrbi. V Skupini kazenska ovadba smo zato pripravili kazensko ovadbo zoper finančnega ministra Mramorja, saj smo mnenja, da smo pred zakonom vsi enaki in da je takšno ravnanje nedopustno!!! V kolikor se strinjate s ... Read More »