Aktualno

Odlomki iz knjig resnice

PREVARANA SLOVENIJA, OPAŽENA!

  Društvo novinarjev Slovenije je te dni  podelilo nagrade čuvaj/watchdog za izstopajoče novinarske dosežke v preteklem letu. Med prejemniki je tudi naš prijatelj, novinar Matej Šurc, s svojim izjemnim delom, ki smo ga objavljali tudi na teh straneh, PREVARANA SLOVENIJA! ČESTITAMO!!! Skupina kazenska ovadba Read More »

Javno pismo predsedniku Državnotožilskega sveta

Boris Ostruh Državnotožilski svet Trg OF 13, 1000 Ljubljana   Datum: 8.11.2016    Predlog za razrešitev predsednice Komisije za etiko in integriteto   Spoštovani predsednik Državnotožilskega sveta!   Poznate naše pismo Generalnemu državnemu tožilcu g. Zvonku Fišerju? Če ga ne poznate, naj vas seznanimo, da je to javno pismo iz naših komunikacij s tožilstvom in vam ga prilagamo. Vsekakor pa ... Read More »

Odprto pismo predsednici Komisije za državnotožilsko etiko in integriteto

spec. Mateja JADRIČ ZAJEC Komisija za etiko in integriteto Trg OF 13,  1000 Ljubljana   Datum: 8.11.2016   ZADEVA:  Odgovor predsednici Komisije za etiko in integriteto na Obvestilo z dne 26.10.2016 št. Dts 4/15-35   Spoštovana predsednica Komisije za etiko in integriteto! Na Komisijo za etiko in integriteto, ki jo vodite, smo se obrnili zaradi upanja, da jo sestavljajo ljudje, ... Read More »

KO PREDSEDNICA KOMISIJE ZA DRŽAVNOTOŽILSKO ETIKO IN INTEGRITETO DAJE PREDNOST BIROKRATSKIM FLOSKULAM PRED ETIKO IN INTEGRITETO

  V prvem pismu, ki ga je Skupina Kazenska ovadba naslovila na Generalnega državnega tožilca, je bila pod točko 2. postavljena tudi naslednja zahteva: da zahtevate obravnavo pred Komisijo za etiko in integriteto zoper Vrhovno državno tožilko svetnico  Barbaro Brezigar, zaradi kršitev II. točke Kodeksa državnotožilske etike. Kot ste lahko prebrali odgovor  Vrhovnega državnega tožilca g. Ferlinca (g. Fišer si ... Read More »

Drugo javno pismo Generalnemu državnemu tožilcu

  Datum: 26.10.2016   ZADEVA:  odziv  na odgovor Vrhovnega državnega tožilstva ter vrhovnega državnega tožilca, mag. Andreja Ferlinca z dne  15.7.2016   Spoštovani Generalni državni tožilec, gospod prof. dr. Zvonko Fišer! Dne 26.6.2016 vam je skupina organiziranih državljanov poslala kritično pismo s petimi zahtevami. Ni se vam zdelo vredno odgovoriti. Odgovoril nam je Vrhovni državni tožilec  svetnik, mag. Andrej Ferlinc. ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 17

Matej Šurc: PREVARANA SLOVENIJA – DOMOLJUBJE, ZAPISANO Z  NIČLAMI *** Naši junaki Janez Lesjak, Avgust Cvetežar in Neven Borak so bili vrženi v vrtinec dogodkov. V odločilnih trenutkih so se različno odzvali in sprejemali nasprotujoče si odločitve. Kljub temu imajo veliko skupnega. Največ je vredno to, da nihče od treh poveljnikov ni izgubil niti enega moža. Ko je šlo zares, ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 16

Matej Šurc: PREVARANA SLOVENIJA – DOMOLJUBJE, ZAPISANO Z  NIČLAMI *** Tudi Pučnik se je včlanil v Zvezo komunistov, a le zato, da bi sistem, kot je sam dejal, rušil od znotraj. Hkrati je bil neizprosen kritik jugoslovanskega socializma. Zaradi neomajnih radikalnih stališč v šestdesetih letih je postal politični zapornik in disident. Trn v peti je bil zlasti Francetu Popitu, temu ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 15

Brane Praznik: BRANILCI DOMOVINE II – TRGOVCI S SMRTJO * * * Nakladanje Lovšinovega orožja Ničkolikokrat smo se v MORiSu zapletali v pogovore o koeficientih in plačah ter ob tem vsevprek kritizirali: državo, republiški štab, kadrovsko službo, lenuhe in postopače, takšne, ki smo jih poznali pa tudi tiste, za katere smo samo slišali. Stokali smo in javkali, da s takšno ... Read More »

Odlomek iz knjig resnice št. 14

  Barbara Furjan: V IMENU RESNICE   * * * Prikrita smrt nekoga, čeravno je šlo samo za eno človeško bitje, nam tako zelo pomembno, ne more ostati večno prikrita. Vsaka resnica pride slej ko prej na dan. In tudi ko rešiš manjše probleme, lahko začneš reševati še večje, globalnejše probleme.  Tu ne gre zgolj za Blaževo smrt, temveč za ... Read More »

Namesto odlomka iz knjig resnice, tokrat pripoved v živo, samih akterjev in avtorjev!

Read More »