Aktualno

Revoltverzi

VSTALA PRIMORSKA

VSTALA PRIMORSKA, sonet V srcé poglejte, bratje si Primorci! Vi, ki vam vedno pravo pot kazála pogumna pesem je – Primorska vstala. Še zgled je tu, saj besni Mariborci so tudi vstali, štajerski pač norci! Kar so dosegli, žal bila je »štala«, a dobra šola (ne le slaba šala): v MB več noč’jo it’ tajkuni-škorci. Zavedni vedno ste bili Slovenci! ... Read More »

LEPO JE V NAŠI DOMOVINI BITI …

LEPO JE V NAŠI DOMOVINI BITI …. (MLAD, STAR, SIT, SUH, AVT – VSTAVI PO ŽELJI!), dvojni kurje-repati sonet Preskromne so besede slavospeva: bankirji naš denar imajo radi in službe zlahka najdejo si mladi, ljubeča sloga med ljudmi kar seva! Vse, česar vlada loti se, uspeva. Tako operativna je in bistra, da kakšnega ne rabi sploh ministra – brez njega ... Read More »

PRVI MAJ

PRVI MAJ, sonet »Ob prvem maju sva odšla v naravo. Sprehajat’ se je dobro, a ne, dedi?« – »Sprehajamo se starci … in medvedi.« – »Kdor hodi peš, živel bo dolgo, zdravo …?« – »Kdor hodi peš, bencina manj porabi, če ne, od penzije nič ne ostane! Spet treba bo oditi v partizane …« – »Še prej na juž’no, ki ... Read More »

ZA DOBRO VAGO

  ZA DOBRO VAGO, kurje-repati sonet Upora dan bi tud’ lahko prodali! Ta narod je upornost zapustila (morda zaradi strupov Černobila?), tu več ne bomo je potrebovali. Postali smo Zahoda vdani sužnji, in kakor v kakšni neverjetni šali smo OF vilo Nemčiji predali, zgradili zid na meji vzhodno-južni …! V Evropi najbrž smo edina nac’ja, ki zmaga v vojni ni ... Read More »

DANES MOJA VODA IN NIKOLI VEČ!

mrtvoribje-repati sonet Ne nafta, plin in draga ne kovina ne narekujejo ljudem usode … A voda preselila bo naróde, saj glavna je prihodnosti dobrina.   Za hrbti se dogaja nam tatvina izvira vsakega, jezú, zajetja … Kar javna last bilo je tisočletja, bo vir profita in privat lastnina! Posmeh dobimo kot preveč oprezni, a kruto dejstvo marsikoga strezni: požirek tvoj ... Read More »

IZBERI.SI

      (GOVORI ROK ROKOVNJAČ), sonet   »Res vzgojne kazni omogoča Kurnik: lahko greš v tople kraje, na Havaje, na operac’jo (če imaš to raje) … Gospod sodnik, jaz sem pripravil urnik:   za fitnes v ječi sem namenil torke, žrtvujem tud’ dopoldan ob sobotah (da ne zredim doma se ob dobrotah) in sredah (gneči da zbežim primorke) … ... Read More »

SVEČNICA (govori Miro Cmerar)

kuščarsko-repati sonet   Pogreb je bil … Šmrc, reva ni več živa. Želel sem, da mi zvesta je družica, a ona me pustila je, prasica! Joj, Etika! Naj v miru vsaj počiva!   V začetku mi prinašala je srečo: od čiste in nesporne nje lepote ljudje so zrli vame z več slepote. Njej hvala gre … In sem prižgal ji ... Read More »

GNILOBA PREK ROBA

GNILOBA  PREK ROBA, sonet Čeprav imajo nadpovprečne plače, krepijo jih z dodatkov še obvodi! Je čudno, če za bes so strelovodi, saj hkrat’ iz folka delajo berače?   Ustrezne so vseh sort in barv metode. V zakonu ni? Pač znajdeš se drugače, da le pograbiš večji kos pogače! Strašanske so požrešnosti zablode!   Po hudih goljufijah so posegli, tem hujše ... Read More »

SLOVENEC SEM – NE JAMRAM

SLOVENEC SEM – NE JAMRAM (GOVORI MIRO CMERAR), sonet   »Dovolj mi je kregancije domače! Slovenec sem, pomeni, da ne jamram. Bilo lepó vam je pod srpom, hamrom, odslej, pod mano, pa bo vse drugače!   Da niste mar preveč pričakovali!? Imate vlado, ki je super bistra, in najevropskega za gnar ministra, pa kaj, če kdaj mu zdrsne – na ... Read More »

NEUPRAVIČENI DODATKI NISO RAZLOG ZA HUJŠE SANKCIJE ??????

            (GOVORI MI-k-RO CMERAR), sonet   Moralni smo. In vlado imam obstojno! Čemu tak cirkus za ubog dodatek? Odločno branim svoje v kraji brate, tud’ sam nekoč izplačal sem si dvojno!     Obsojam jih – verbalno in pogojno! Ministru, ki ga nagradi Evropa, ne morem reč’, da javni gnar je ropal. To res ne ... Read More »