Aktualno

Dogodki in aktivnosti

VABILO NA KONCERT V RDEČE REVIRJE

Takole nam pišejo organizatorji: Spoštovani! Kot vidite, ne odnehamo. Ponosni na svojo zgodovino, želimo s petjem borbenih pesmi še nadalje združevati naše ljudi v nekdanjem tovarištvu in v upanju na boljši jutri. Po uspešnem koncertu “Nosil bom rdečo zvezdo”, ki ga je Svetlana Makarovič z gosti pripravila na Kongresnem trgu v Ljubljani, 29. junija 2017, se odpravljamo na obljubljeno turnejo. ... Read More »

DRŽAVA NI ZEMLJEPISNI POJEM

Je Bella ciao pesem z nasilno vsebino? Bella ciao je pesem z nasilno vsebino, tako kot tudi Vstala Primorska in druge, ki jih poje Tržaški pevski zbor Pinka Tomažiča in podobni ostanki jugokomunizma, titoizma, antifašizma, partizanstva, so napisali predlagatelji zahteve za prepoved koncerta Nosil bom rdečo zvezdo. Društvo iz Kočevske reke, ki nosi ime Moris (brez priimka). Ni jim uspelo! ... Read More »

Thompsona v Maribor ne bo!

Koncert hrvaškega pevca Thompsona v soboto 20. maja 2017 v Mariboru odpovedan   Ko smo 13.maja javno objavili in poslali na Ministrstvo za notranje zadeve zahtevo za prepoved  Thompsonovega koncerta, smo zgolj upali, da nam morda le uspe. Naša želja je bila preprečiti glasbeno prireditev, ki ne vabi publike s svojo kvaliteto in povezuje v lepoti glasbe, temveč s svojim ... Read More »

Zahteva za prepoved Koncerta hrvaškega pevca Thompsona v soboto 20. maja ob 22. uri v festivalni dvorani Lent v Mariboru

Spoštovani Slovenci z veliko začetnico: Spodnja zahteva je namenjena vam. Kdor meni, da je prav in kdor zmore, naj jo podpiše in pošlje naslovniku – elektronsko ali po navadni pošti. Vaša Skupina Kazenska ovadba     Ministrstvo za notranje zadeve Štefanova 2 1501 Ljubljana gp.mnz@gov.si   Datum: 13.5.2017   Zahteva za prepoved Koncerta hrvaškega pevca Thompsona v soboto 20. maja ... Read More »

TOVARIŠI ODHAJAJO – IDEJE OSTAJAJO

    Letos 25. novembra  je odšel od nas eden redkih tovarišev, prijateljev Tita, Fidel Alejandro Castro Ruz. Bil je kubanski premier od 1959 do 1976 in predsednik od 1976 do 2008, vrhovni poveljnik kubanskih oboroženih sil od 1959 do 2008 ter prvi sekretar Komunistične partije Kube od 1961 do 2011. Bil je pravnik, marksist-leninist. Pod njegovim vodstvom je Republika ... Read More »

VODA, VODA, VODA……

    Kdorkoli je ustvaril ta svet,  ga je kar najtesneje povezal z vodo. Čista, pitna voda je največje bogastvo tega sveta, brez nje ni življenja. Umazana voda je največji ubijalec na tem svetu.  Skoraj dva milijona otrok letno umre zaradi pomanjkanja čiste vode. Trgovanje z vodo pomeni življenje za tiste, ki imajo denar,  in smrt, za tiste, ki ga ... Read More »

Kar ne uspe DUTB, uspe sodišču

      Razveljavljen stečaj AGROINDA!?   Kdor je vsaj malo poznal razmere v Vipavskem AGROINDU ali le sledil medijem, je vedel da je podjetje dejansko zrelo za tečaj.  Delavci niso imeli rednih plač, niso imeli plačanih prispevkov, upniki so imeli neporavnane terjatve, proizvodnja je bila ustavljena in sanjalo se je o proizvodnji vodke,  prodaja je tekla na samoiniciativno organizacijo ... Read More »

7.JULIJ – POSTAVIMO ZAHTEVE!!!

PROTESTIRAJMO IN OBLASTI POSTAVIMO ZAHTEVE, kot nam narekuje Ustava, po kateri ima v Sloveniji oblast ljudstvo, na kar prav ta oblast pozablja!  https://www.facebook.com/events/1635694103417034/ Pristojni ogani in organizacije morajo takoj zamrzniti vse postopke prodaje državnega premoženja in opraviti revizijo dosedanje prodaje Sodna oblast mora takoj začeti s pregonom vseh tistih funkcionarjev in uradnikov, ki so sodelovali pri prodaji podjetij v večinski ... Read More »

7.JULIJ JE DAN, KO MORA VSTATI SLOVENIJA!!!

PRIMORCI SO ŽE VSTALI!!!       Pojdimo Slovenci, 7.julija ob 18. uri pred poslopje vlade v Ljubljani, povedat svoji izdajalski oblasti, da ni dorasla svojim obveznostim in naj odstopi mesta drugim, sicer bo odstopljena!  https://www.facebook.com/events/1635694103417034/ Delavci Luke Koper so dokazali, da je upor možen in da je upor edina rešitev zoper izdajalsko  oblast! Delavci Luke Koper so tudi dokazali, ... Read More »

Nagovor Civilne iniciative Za SLOVEnijo za sVOboDO

Na ustavni komisiji DZ dne 25.5.2016   Danes nam je že jasno, da se svet sooča s problemom pomanjkanja pitne vode, kar dokazujejo dokumenti različnih organizacij – od nevladnih in vladnih preko finančnih pa vse do obveščevalnih služb. Če uporabim ekonomski jezik: Povpraševanje po pitni vodi bo večje od razpoložljivosti oz. porabili bomo več pitne vode, kot je bo na ... Read More »